Hogyan építsek kerítést lejtőn?


Mire figyeljek, ha lejtőn építek kerítést? Mik a leggyakoribb problémák, ha lejtőn építek kerítést, és hogyan kerülhetem el?

Mire kell figyelni, ha lejtőn építek kerítést?

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e egyáltalán lejtőn kerítést építeni? A válasz: IGEN. A lejtőn való építés nem egyszerű folyamat, hisz szakaszosan (kb 2,5m-ként) törekednünk kell a vízszintességre. A lejtő meredeksége határozza mekerítés építésg a szakaszok hosszát.

1. leggyakoribb probléma lejtőre épített kerítések esetén

Megfelelő magasságú oszlopok választása lejtőre építés esetén.

Ajánlott 50cm mélyre helyezni az oszlopokat a földben. Kalkulálni kell az oszlop magasságával, a földbe került 50cm-el illetve a tábla magasságával is. Érdemes 20cm-el nagyobb oszlopokat választani a lejtő miatt.

2. leggyakoribb probléma lejtőre épített kerítések esetén

Megfelelő talaj biztosítása.

Figyelnünk kell az oszlopok rögzítésére. Lejtőre építés esetén magasan ajánlott az oszlopok rögzítése betonnal. A föld ilyen esetben nem elég a rögzítésre, hisz meg kell akadályoznunk a föld kimosását, meglazítását amit a csapadék okoz.

3. leggyakoribb probléma lejtőre épített kerítések esetén

A talaj megmunkálása építés előtt.

Az oszlopok helyét előfúrjuk. Lehetőleg, használjunk betont a rögzítésre a stabilitás érdekében. Az oszlopok magasságát úgy határozzuk meg, hogy 50cm feltétlen a betonba kerüljön.

Kérdése maradt? Tegye fel bátran!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.